Go! Ladda dina batterier

Att ladda har blivit en del av vår vardag. Vi har under de senaste åren blivit allt mer vana att dagligen fundera över om det finns tillräckligt med batteri i telefonen innan vi somnar, om barnens surfplatta är laddad inför bilresan i helgen, eller om datakabeln är med när vi ska jobba hemifrån.

När det kommer till batterier som inte är inbyggda är vi dock mer lata. Vi vet alla fördelarna med att använda laddningsbara batterier. Det handlar både om miljön och vår plånbok. Ändå väljer de flesta engångsbatterier, där vissa till och med slänger dem i papperskorgen. Är inte det lite märkligt?

Låt oss ladda ur myterna om LADDNINGSBART

Har de tillräcklig effekt?
Kamerablixtar, radiostyrda bilar, digitalkameror, leksaker, ja listan kan göras lång på enheter som kräver mycket batteristyrka. Men alla dessa kan absolut drivas av uppladdningsbara batterier. Det gäller bara att välja batterier med hög mAh styrka.

Är det inte krångligt?
Det kan vara svårt att hitta ett system för att hålla koll på vilka batterier som är laddade eller inte. Men om du verkligen bestämmer dig så behöver det inte vara krångligt. Skaffa ett par små lådor. Eller varför inte två varianter av Batteriboet och märk dem; En för laddade och en för oladdade. Det behöver inte vara svårare.

Men det är väl dyrare?
När du köper de laddningsbara batterierna är de lite dyrare. Men du tjänar in det redan efter fyra laddningar. Och de laddningsbara batterierna kan laddas minst 300 gånger. Behöver vi säga mer?

De är inte laddade vid köp och de laddar ur snabbt, eller?
Det var längesen det där stämde. Idag är laddningsbara batterier både laddade vid köp och kan ligga i lådan i ett år och fortfarande ha kvar 80 procent av sin laddning.

Läs mer om laddningsbara batteriet på GP Batteries.